Katalog

Turistična mreža čezmejnega območja – priložnost za promocijo in trženje skupnega prostora

| 8. 7. 2014

Na OOZ Sežana je bila v v mesecu juliju predstavljena čezmejna turistična mreža Kras-Carso, ki je nastala v okviru strateškega projekta iCON na programu Italija Slovenija 2007-2013. Mreža je nastala na pobudo Slovenskega deželnega gospodarskega združenja iz Trsta v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico iz Sežane, da bi udejanili promocijo turistične ponudbe na slovenski in na italijanski strani Krasa. Mrežo sestavljajo predvsem mala podjetja, začenši z gostinci in ostalimi ponudniki ter turističnim subjekti.

V okviru projekta je izdelana promocijska aplikacija za mobilnike – sisteme IOS in Android – iKras-iCarso, ki  predstavlja podjetja, proizvajalce, inštitucije, zanimivosti in tematske poti.  Turisti so v sodobnem času vse bolj informirani in izobraženi, brskajo po spletnih straneh, berejo mnenja in ocene na turističnih forumih, uporabljajo travel social network, delijo slike in potovalne izkušnje itd.  Aplikacija nudi vse praktične informacije sodobnemu turistu, ki si želi odkriti Kras pred prihodom v turistično destinacijo, torej od raznih znamenitostih, kulinarične ponudbe, zanimivih tematskih poteh, kraške umetnosti, arhitekture in še druge koristne informacije.

Aplikacijo si lahko uporabniki brezplačno naložijo na mobilnike ali tablične računalnike preko spletne strani OOZ Sežana.

V okviru srečanja je bila izpostavljena potreba po boljši koordinaciji glede promocije skupnega prostora, ki mora upoštevati vse dejavnike na teritoriju in mora biti vodilo pri novem programskem obdobju črpanja evropskih sredstev 2014-2020.

Kategorija: Gostinstvo in turizem, Iz dela zbornice


Jaz tebi!