Katalog

Tošč mesnica in trgovina, Andrej Švagelj s.p., Štanjel

| 9. 1. 2015

1.      Kakšna je vaša formula za uspeh?

4(1)_MS

Mislim, da enostavna formula za uspeh ne obstaja na nobenem področju. Zelo pomembna je stoodstotna predanost delu. Delo moraš oprvljati z veseljem, to je prvi pogoj. Vsekakor pa je pri takem delu zelo pomembna podpora in pomoč ter razumevanje cele družine. Torej prav vsak v družini in od zaposlenih prispeva svoj kamenček v mozaik uspeha.

2.      Kaj je pri vašem delu najbolj pomembno?

Pri našem delu je zelo pomembno, da se lahko hitro prilagajamo trgu. Trudimo se, da lahko izpolnimo želje in zahteve vseh naših strank, kupcev.

Prav tako je za nas enako pomembna vsaka stranka, tako tista ki pride po eno štruco kruha, kot tudi razni gostilničarji, šole, menze. Za vsakega se bomo enako potrudili. Ko pa se stranka ponovno vrne zadovoljna, je naš trud poplačan.

3.      S čim se vaše podjetje ukvarja?

V naši mesnici ponujamo govedino in teletino od okoliških rejcev iz majhnih kmetij, kjer imajo po nekaj glav živine. Prav tako ponujamo tudi perutnino in svinjsko meso slovenskih rejcev, imamo pa tudi meso divjega prašiča in srne. Vedno več je tudi povpraševanja po zorjenem govejem mesu (rozbif, kostate, fiorentine,…)

Sami izdelujemo klobase po starem receptu, primerne tako za sušenje kot kuhanje, kožarice, čevapčiče, ražnjiče, razne mesne rolade,… pripravimo vam vse za piknike, praznovanja, razne narezke,… Od lanskega leta imamo tudi znak »Ročno rezan pršut«. Večina mesa prodamo v naši mesnici, nekaj pa ga dobavljamo tudi raznim šolam, menzam, gostilnam, domovom.

V trgovinskem delu se trudimo strankam ponuditi čim več izdelkov in živil okoliških pridelovalcev (zelenjavo, vino, med,…). Poleg tega nudimo še vsa ostala živila, bio živila,  pijače, galanterijo, časopise, igrače,…

4.      Imate vzornika v vašem poslu?

Glede na to, da sem pri Toščevih že šesta generacija mesarjev, so moji vzorniki pravzaprav moji predniki, od pranonotov do očeta. Vsi so imeli kljub težkim razmeram svoj poklic

radi, ga opravljali z veseljem, ga stalno nadgrajevali z znanjem, inovacijami,… Največ pa sem se naučil od mojega očeta, ki mi še vedno pomaga tako pri delu kot tudi z raznimi nasveti.

1_ms5.      Kakšna je bila vaša največja napaka?

Kakšne odločilne napake ne bi mogle izpostaviti. Napake se stalno dogajajo-kdor dela tudi greši. Iz vsake napake je potrebno pobrati nauk, tako da take napake ne ponoviš.

6.      Kje se vidite čez 10 let?

V prihodnosti bi rad še marsikaj nadgradil na področju zorjenja mesa, mislim, da je tu še ogromno rezerv. Prav tako bi rad nadaljeval dejavnost mojega nonota in pranonota, ki sta bila začetnika pršutarstva pri nas. Pršute sta izvažala celo na Dunaj, v Kairo in Beograd.

7.      Ste že uporabili in prihranili s Kartico Mozaik podjetnih?

Sem uporabil, pri zavarovalnici.

Kategorija: Podjetniški portret meseca


Jaz tebi!