Katalog

Še zadnji gastronomski večer v okviru Istra Gourmet tour- Gostilna Špacapanova hiša

| 9. 4. 2015

špacapanova hišaKulinarično popotovanje skozi kraje hrvaške Istre, ki ga že tretje leto pripravljajo gostinski in turistični delavci Istre pod okriljem Obrtne zbornice Istrske županije, se je 26. marca zaključilo v Sloveniji z dobro obiskanim gastronomskim večerom v Gostilni Špacapanova hiša v Komnu. Organizatorji so dogodek pripravili v sodelovanju z Območno obrtno- podjetniško zbornico Sežana. V Gostilni Špacapanova hiša so pripravili jedilnike na lokalnih in sezonskih jedeh. Za mesni meni so ponudili goveji tatarski biftek, nadevanega zajčka, zapečenega v pečici, s korenčkovim pirejem, za vegetariance pa sveži kozji Lenja ponovno navdušila udeležence sir, postrežen na spomladanskih poganjkih in file brancina v krompirjevi srajčki z mlado špinačo s pinjolami. Oboji pa so dobili še raviole, polnjenje s koprivo in orehi, za sladico pa smo ponudili domačo torto s temnim biskvitom in belim čokoladnim moussejem ter kavno čokoladni sorbet. Menije so spremljala vina Matjaža Lemuta iz Dobravelj in Petra Štoka iz Krajne vasi. Dogodka so se udeležili številni gostinci, vinarji in ljubitelji kulinarike iz Slovenije, Hrvaške in Italije.

Kategorija: Gostinstvo in turizem, Iz dela zbornice


Jaz tebi!