Katalog

Uspešno zaključen zaposlitveni sejem Krasa in Brkinov v Kosovelovem domu v Sežani

| 23. 4. 2015

V sredo 22.4.2015  je bilo živahno na Zaposlitvenem sejmu Krasa in Brkinov v Kosovelovem domu v Sežani. Sodelovalo je 22 podjetij in sicer: Adecco H.R., d.o.o., Adriatic Slovenica, d.d., PE Postojna,  Atech Elektronika d.o.o., Axent d.o.o., Bolnišnica Sežana, Brinjevka d.o.o. so.p., DEA Sežana Milan Škapin, s.p., Društvo za duševno zdravje in kreativno preživljanje prostega časa »VEZI«, Gostilna pri Brigiti, Brigita Lušina, s.p., Grawe Zavarovalnica d.d., PE Koper,  Ipil d.o.o., Kern d.o.o.,  Marmor Sežana d.d., Mavrica zaves, prodaja, šivanje in svetovanje, Nataša Ravbar, s.p., Počkaj d.o.o.,  Policijska uprava Koper, RRA Zeleni Kras d.o.o., Skupina Epic Eco d.o.o., Vinakras z.o.o.,  Virdis, storitve in trgovina, d.o.o.,  MORS, Uprava za obrambo Postojna,  Zepelin – Gostilna in pizerija Igor Klun, s.p., ZRSZ OS Koper, Pisarna za delodajalce in EURES,  Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov in Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana je zastopala posamezne delodajalce, nudila informacije o podjetništvu ter sodelovala na obsejemskem dogodku s prispevkom Podjetništvo kot priložnost za (samo)zaposlitev.

V  okviru Zaposlitvenega sejma Krasa in Brkinov so  župani na tiskovni konferenci predstavili občinske ukrepe za zmanjšanje brezposelnosti. Izpostavili so razpise, ki so namenjeni sofinanciranju ukrepov spodbujanja zaposlovanja oziroma subvencioniranju prve zaposlitve. V okviru zaposlitvenega sejma sta potekali dve delavnici in sicer prva na temo Spodbude za zaposlovanje, na kateri so bile predstavljene Lokalne spodbude, Ukrepi aktivne politike zaposlovanja in Spodbude za mlade podjetnike (Erazmus za mlade podjetnike). Na drugi delavnici na temo Podjetništvo pa je bilo govora o podjetništvu kot priložnosti za samozaposlitev, Socialnem podjetništvu. Predstavljen je bil primer dobre prakse socialnega podjetja na Krasu –  Eko kmetija Brinjevka.

Kategorija: Iz dela zbornice


Jaz tebi!