Katalog

Kamen & Kulinarika – Prepletanje kulinarike in kamnoseštva

| 15. 6. 2015

Kraševci in Brkinci iz domačih pridelkov pripravljamo izvirne jedi. Vedno novi okusi si sledijo od pomladnih špargljev in okusnih minešter, ki jih od jeseni in preko zime obogatijo izbrani kosi prašičjega mesa. Jeseni bodo zadišali češpovi njoki, kostanj in rezine pohanih jabolk. Za dobrodošlico bomo poskrbeli s teranom in pršutom, kraškim brinjevcem in brkinskim slivovcem. Tekom leta bomo prireditve in praznovanja popestrili z izbrano kulinarično ponudbo. Še več, kulinariko združujemo s predstavitvijo mojstrov kamnosekov, ki že stoletja iz avtohtonega apnenca klešejo izdelke povezane s hrano. Vedno bolj so mikavne pripovedi o suhih klobasah, shranjenih v kamnito posodo in zalite z mastjo. Ogenj na kamnu – ognjišču nas spominja na toplino in izvirnost okusov. Zavedanje naših korenin daje motive za nove izzive. Ob sprehodu po naših vaseh občutite stavbno dediščino, ki ji je kamen dal prepoznavno podobo. Vabimo Vas na Festival kamna in ostale prireditve, o katerih si lahko preberete v priloženem katalogu.

Sekcija za gostinstvo in turizem ter živilsko dejavnost pri OOZ Sežana 

kamen & kulinarika

Kategorija: Gostinstvo in turizem


Jaz tebi!