Katalog

Picerija Etna, Igor Peresson s.p.

| 5. 8. 2015

V  rubriki Podjetniški portret je tokrat zadišalo po kulinariki. Predstavljamo vam Picerijo Etna, Igor Peresson s.p. iz Divače.

Kakšna je vaša formula za uspeh?

Nimamo posebne formule za uspeh. Delamo po občutku in si pomagamo s svetovnimi smernicami in trendi. Etna je hiša drugačnih okusov, kjer ne delamo kompromisov. Gostu vedno ponudimo vrhunsko pripravljene jedi iz svežih in skrbno izbranih sestavin. Kreativnost v kuhinji in inovativnost pri krušni peči poznanim okusom dodata razsežnosti in čarobnost drugačnih kulinaričnih užitkov.

Kaj je pri vašem delu najbolj pomembno?

Sproščena ekipa, ki ustvarja s strastjo do svojega dela. Zelo pomembno je, da se dovolj hitro odzovemo povpraševanju, ter da je ponudba prilagojena strukturi gostov, ki nas obiskujejo. Ekipa v Etni je željna znanja in ker želimo kulinariko in picopeko izpopolnjevati in nadgrajevati, redno obiskujemo tečaje – Beniamino Billiali ter delavnice – Castellani, Molino Quaglia. Z novim znanjem, izkušnjami in predanostjo lahko ustvarjamo nove in posebne okuse.

S čim se vaše podjetje ukvarja?

Ukvarjamo se z gostinstvom. Zgodba okusov se začne v kuhinji, kjer naši kuharji s ščepcem kreativnosti ustvarijo čarobnost. Jedi temeljijo na sezonskih sestavinah, ki nam jih priskrbijo najkvalitetnejši lokalni dobavitelji. Skrbno izbranim sestavinam dodamo našo skrivno začimbo – kreativnost. In rodijo se bogati ter izpopolnjeni okusi, ki jih lahko okusite le pri nas. Pica pri nas ni le pica. Prvovrstne sestavine našim picam dajejo poseben okus, drugačnost in preženejo idejo, da je pica tista jed, ki zahteva najmanj truda. Pice pripravljamo iz nerafinirane polnozrnate moke, ki vsebuje dvanajst vrst žit in je mleta z mlinskim kamnom. Poleg tega, da je bolj zdrava, kot bela pšenična moka, pri pripravi testa potrebuje tudi manj kvasa. Testa pa ne zamesimo s kvasom, temveč ga pripravimo z naravnimi drožmi. Pripravi vsake pice posvetimo kar tri dni. Obložimo jo s pravo italijansko mocarello iz slovenskega mleka, mesninami iz lokalnih sušilnic ter zelenjavo z bližnjih kmetij.

Imate vzornika v vašem poslu?

Imam vzornike. To so svetovni chefi, ki so s svojim trudom dosegli razpoznavnost svoje kulinarike.

Kaj je bila vaša največja napaka?

Zaenkrat še nismo zagrešili večjih napak.

Kje se vidite čez deset let?

Čez 10 let se vidim še vedno v svojem lokalu, ki bo mogoče malce posodobljen vendar bi rad delal svoje delo, kjer se dobro počutim.

Ste že uporabili in prihranili z kartico Mozaik podjetnih?

Kartice mozaik še nismo uporabili.

Kategorija: Podjetniški portret meseca


Jaz tebi!