Katalog

Slovenska moda in glasba na Couture Fashion Week v New Yorku

| 25. 9. 2015

new york1

V New Yorku se je med 9. in 17. septembrom odvijal tradicionalni in močno obiskan teden mode, katerega se je letos v sodelovanju z slovenskimi modnimi oblikovalci udeležila tudi slovenska pevka Kaja Pečnik.

Na odprtju modnega dogodka Couture Fashion Week-a v New Yorku je nastopila vrhunska slovenska sopranistka Kaja Pečnik iz Ajdovščine, kjer je zapela njen novi prvenec z naslovom Forever Mine. Njeni glasbeni nastopi so izjemni in se dotaknejo čisto vsakega. Kot pevka ima zelo poseben, dramatičen in žameten glas, še posebej navdihujoče pa je njeno glasovno prehajanje med različnimi žanri. Poleg petja se posveča tudi igranju in pisanju lastnih pesmi, kar jo je povezalo z znanim skladateljem Williamom Camillierom, ki jo je za ta dogodek povabil k sodelovanju.

Kaja Pečnik in njena managerka Špela Šinigoj sta tako v sodelovanju s slovenskimi modnimi oblikovalci, Tjašo Škapin (Atelje Tjaša) in znamko Princip (Damijana Bitežnik Logar in Mojca Celin), ki sodelujejo na modnem dogodku na Socerbu ter nakitom Anime DiPetra, odlično modno opremljene odšle v New York.

Na otvoritvi dogodka je Kaja zapela v kreaciji Damjane Bitežnik Logar. Njena managerka Špela Šinigoj pa je bila oblečena v kreacije iz Ateljeja Tjaše Škapin iz Kozine, ki sicer navdušuje na številnih modnih revijah in samostojnih projektih. Tjaša je tudi avtorica in organizatorka izjemnega modnega dogodka na Socerbu.

Čestitke slovenskim modnim in glasbenim ustvarjalcem, ki skozi glasbo in modo zelo uspešno promovirajo državo Slovenijo tudi čez lužo.

Foto: Nelson Aguirre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorija: Iz dela zbornice


Jaz tebi!