Katalog

OOZ Sežana podelila letošnja jubilejna in posebna priznanja

| 23. 11. 2015

Na letošnjem tradicionalnem letnem srečanju članov je Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana v dvorani Kosovelovega doma v Sežani podelila jubilejna in posebna priznanja članom, z namenom zahvale in nagrade za delovanje v zbornici ter za dosežke na področju obrti in podjetništva.

V uvodnem nagovoru je predsednik Območne obrtno – podjetniške zbornice Sežana, Jernej Bortolato poudaril kako pomembno je, da je obrtnikom in podjetnikom kljub turbulentnim časom v obrtno-zborničnem sistemu, uspelo ohraniti organizacijo. »Ob številnih spremembah se le nekaj ni spremenilo! Naš namen, ki je bil in ostaja povezovati obrtnike, jim prinašati nova znanja, nasvete in biti povezan glas posameznikov napram močnejšim. Smo pomemben člen slovenskega gospodarstva in prav je, da se zavedamo svoje vloge, moči in prispevka družbi«, je še poudaril.

Zbrane je na prireditvi pozdravil in nagovori tudi predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Branko Meh, ki ni mogel mimo »vročih« in aktualnih tem, ki tarejo obrtnike in podjetnike.

Letos je bilo podeljeno skupno 30 jubilejnih priznanj, od tega 8 priznanj za 10 let uspešnega delovanja, 13 priznanj za 20 let uspešnega delovanja in 9 priznanj za 30 let uspešnega dela v obrti in podjetništvu. Podeljenih je bilo še 9 posebnih priznanj in 3 zahvale.

Posebno pisno priznanje za aktivno delo v zborničnem sistemu je prejel Damijan Čah iz DTP Studia iz Sežane. Priznanje za kakovost izdelkov, storitev in inovatorske dosežke v obratovalnicah in podjetjih pa so prejeli: Nejc Matjažič s.p., Studio Puer Aeternus iz Sežane, David Tavčar s.p., Brusilstvo Tavčar iz Krajne vasi, Bogdan Franetič iz Strugarstva Franetič d.o.o. iz Sežane, Tjaša Škapin s.p., Atelje Tjaša iz Kozine, Robi Umek s.p., Avtomehanika in vulkanizerstvo iz Škrbine, Sandi Prodan s.p., Alnesa stavbno pohištvo iz Divače in Damjan Baša s.p. Gostilna Baša iz Markovščine. Posebna častna priznanje je letos pripadalo Razvojnemu društvu Pliska iz Pliskovice za uspešno medsebojno sodelovanje z zbornico. Podeljen pa so bile še posebne zahvale trem podjetnicam, Tjaši Škapin, Nevenki Devčič in Suzani Bele Požar za sodelovanje v projektu OZS z naslovom Ženske v malih in srednjih podjetjih, v katerega se je vključila tudi OOZ Sežana z delovno skupino žena. Prejemnicam sta na prireditvi čestitala mag. Janja Meglič, ki je na OZS vodila projekt in predsednik OZS, Branko Meh.

Za glasbeni uvod v prireditev so poskrbeli Alen Mihelj, David Macarol, Tine -Pavel Svetina, trio trobent iz Glasbene šole Sežana pod mentorstvom Petra Pačnika. V nadaljevanju večera je marsikoga v dvorani do solz nasmejal Jerica Perković s svojo monokomedijo Zgodovina selfi butla.  Po prireditvi pa so člani OOZ Sežana namenili medsebojnemu druženju in klepetu.

Zbornica ob tej priložnosti izreka posebno zahvalo ravnatelju Glasbene šole Sežana, Ivu Bašiču ter učencem Glasbene šole Sežana z mentorjem prof. Petrom Pačnikom za sooblikovanje prireditve ter Višji strokovni šoli iz Sežane, mentorici reportažne fotografije Jasni Klančišar in študentoma študija fotografije Tomažu Povodniku in Dinu Hajdarpašiću za fotografiranje dogodka. Posebna zahvala pa gre sponzorjem, ki so omogočili izvedbo prireditve: Občini Sežana, Občini Hrpelje – Kozina in Občini Komen, Banki Koper,  Zdravstveni Zavarovalnici Vzajemna, Abanki ter Zavarovalnici Adriatic Slovenica.

Prejemniki za 10 let uspešnega dela v obrti in podjetništvu so:
NAZIV KRAJ
ĆUMURDŽIĆ DRAGICA s.p. – ČISTILNI SERVIS DIVAČA
DIBITONTO ALEN s.p. – MIZARSTVO ALEN TOMAJ
LIPANJE IGOR s.p. – MONTAŽA, POPRAVILA IN VZDRŽEVANJE EKO RAZGURI, SEŽANA
MAHORČIČ MARTIN s.p. – GOSTILNA MAHORČIČ RODIK
MITOM, – GOSTINSTVO IN TURIZEM, d.o.o. KRIŽ
STARC DORJAN s.p. – VULKANIZERSTVO KOZINA
VERKO KATJA s.p. – PAPIRNATE VREČKE VERTIS BAČ PRI MATERIJI
MAJANOVIĆ SANEL s.p. – INŠTALACIJE EUROINSTAL KODRETI
Prejemniki za 20 let uspešnega dela v obrti in podjetništvu so:
DELAK SLAVKO s.p. – GRADBENE STORITVE DELAK LAŽE
DEVČIĆ BORIS s.p. – ESTETSKO MEDICINSKI CENTER LARA SEŽANA
DROFENIK ROBERT s.p. – AVTOPREVOZNIŠTVO SEŽANA
JUREN EVGEN s.p. – URARSTVO JUREN IN TRGOVINA SEŽANA
MAKIVIČ DARJA s.p. – KRAS-ŠPED, KNJIGOVODSKI SERVIS, ŠPEDICIJA SEŽANA
MARINŠEK SILVO s.p. – TERMO-M VODOVODNE INSTALACIJE DOLENJA VAS
METLIKA BOŽA s.p. – KNJIGOVODSTVO METLIKA KOZINA
MIJATOVIĆ NIKO s.p. – GRADBENIŠTVO NIKO DANE PRI SEŽANI
RENČELJ STANISLAV s.p. – ŽIVILSKI INŽENIRING SEŽANA
SORTA DAMJAN s.p. – ELEKTROMEHANIKA KODRETI
CERKVENIK EMIL s.p. – RANIK-SPLOŠNO MIZARSTVO, KAČIČE-PARED
LOTRANS – LOGISTIKA IN TRANSPORT d.o.o. SEŽANA
POČKAR IVAN s.p. – GRADBENA MEHANIZACIJA RAZGURI, SEŽANA

 

Prejemniki za 30 let uspešnega dela v obrti in podjetništvu so: 

NAZIV KRAJ
KAMNOSEŠTVO TAVČAR – PRIDOBIVANJE IN OBDELAVA KAMNA d.o.o. POVIR
STEPANČIČ ZDRAVKO s.p. – STEP TRANS VELIKI DOL
ŽNEBELJ SILVO s.p. – JAVNI PREVOZ STVARI V PROSTEM CESTNEM PROMETU TUBLJE PRI HRPELJAH
ŽERJAL VILKO s.p. – – IGI IZDELAVA GUMIJASTIH IZDELKOV KRAJNA VAS
ŽERJAL DUŠAN s.p. – KAMNOLOM ŠTANJEL ŠTANJEL
PAHOR MARJAN s.p. – MONTAŽA ALUMINIJASTIH IN ŽELEZNIH KONSTRUKCIJ TOMAJ
PEGAN MILAN s.p. – PREVOZNIŠTVO LISJAKI
ŠAJNA MACAROL VERA s.p. – GOSTILNA DOMAČIJA ŠAJNA ŠEPULJE
ŽNEBELJ MIRANDA s.p. – FRIZERSKI SALON MIRANDA TUBLJE PRI HRPELJAH

Čestitamo vsem prejemnikom priznanj.

Kategorija: Iz dela zbornice


Jaz tebi!