Katalog

Cvetličarna Rozi, Roza Mikuletič s.p. iz Hrpelij – Kozine

| 3. 3. 2016

Tokratna vsebina Podjetniškega portreta bo cvetlično obarvana. K pogovoru smo povabili gospo Rozi iz Cvetličarne Rozi, Roza Mikuletič s.p. iz Kozine.

1. Kakšna je vaša formula za uspeh?

Menim, da če hočeš uspeti moraš najprej imeti rad svoje delo in ga opravljati z ljubeznijo in spoštovanjem. Obenem moraš imeti rad stranke, jih spoštovati ne glede na njihovo starost in status. Vsaki stranki se moraš posvetiti in poskušati v največji meri razumeti njihove želje ter ji pomagati pri nakupu ali pa samo, če pridejo po nasvet.

2. Kaj je pri vašem delu najbolj pomembno?

Najbolj pomembno je, da imam cvetličarno polno svežih rož in ostalega dodatnega asortimana, katerega lahko z veseljem ponudim mojih strankam. Menim, da je tudi pomembno, da delam čudovite stvari s katerimi sem zadovoljna jaz in moje stranke ter da jim pri tem ni žal denarja, ki ga plačajo za njihov cenjeni nakup.

3. S čim se vaše podjetje ukvarja?

Ukvarjam se z izdelavo šopkov iz svežega cvetja; žalnih aranžmajev, šopkov in vencev; aranžmajev za poroke in poročnih šopkov ter z izdelavo aranžmajev za ostale posebne priložnosti. Ukvarjam se tudi s prodajo in aranžiranjem daril ter prodajo in aranžiranjem sveč.

4. Imate vzornika v vašem poslu?

Da, imam vzornico, kateri bom vedno hvaležna in priznam, da jo v marsičem posnemam. V njenih rokah so nastajale čudovite stvari. Ko si njo gledal pri delu je bilo vse tako enostavno in lepo ter tako lahko izvedljivo. Nikoli ne bom pozabila, ko mi je rekla: »Rozi, če nimaš rada rož , išči si drugo službo, ker tu ni, ure kdaj je konec službe.« Hvala ti, TATJANA KLJUN.

5. Kaj je bila vaša največja napaka?

Da nisem poslušala sama sebe in takoj po osnovni šoli šla na cvetličarsko šolo. Kasneje sem ugotovila, da mi je ta poklic zelo blizu in moja velika želja je bila, da ga tudi opravljam. Zato sem tudi kasneje opravila cvetličarsko šolo.

 6. Kje se vidite čez deset let?

To je pa kar dolga doba. Želim si biti še dolgo časa z mojimi strankami, katere imam rada in one mene. Mogoče kasneje….. bi bila srečna, če bo katera mlada cvetličarka rabila nasvet ali pomoč ji bom z mojimi izkušnjami rade volje pomagala.

 7. Ste že uporabili in prihranili s Kartico Mozaik podjetnih?

Da, zelo sem bila zadovoljna, ko mi je moja zastopnica Mojca iz zavarovalnice Triglav na Kozini svetovala uporabo kartice pri sklepanju zavarovanja. Zato Kartico Mozaik rade volje priporočam tudi ostalim članom Obrtne zbornice.

Kategorija: Podjetniški portret meseca


Jaz tebi!