Izšel je informator za mesec december 2022

| 6. 12. 2022

Izšel je Informator za mesec december 2022, ki je za člane dostopen na spletni strani OOZ Sežana/Menu/Informator.

Podjetniški portret:

INSTALACIJE VODOVODNIH NAPRAV, KLIMATSKIH NAPRAV IN INSTALACIJE ZA CENTRALNO OGREVANJE ALEŠ ABRAM S.P

KRIŽ 235 B, 6210 SEŽANA

Telefon: 041 411 268

E-mail: instalacije.abram@gmail.com

Webpage: www.instalacije-abram.si

  1. Kako bi predstavili svojo dejavnost?

V našem podjetju se ukvarjamo s strojnimi instalacijami;  to so vodovodne instalacije, plinske instalacije, instalacije za centralno ogrevanje, rekuperacija in prezračevanje, montažo klimatskih naprav in celotno adaptacijo kopalnic. Dela  izvajamo tako po zasebnih hišah, stanovanjih kot tudi na večjih poslovnih objektih, hotelih in javnih ustanovah. Sedaj dopolnjujemo našo dejavnost s prodajo keramike, armatur in  kopalniške opreme. V naslednjih mesecih odpiramo trgovino – razstavni salon, kjer bo tako rekoč vse za kopalnico.

  1. Kdaj in kako ste začeli samostojno poslovno pot?

Svojo samostojno pot sem začel zelo zgodaj, davnega leta 1993 kot dvajsetletni fant. Skoraj deset let sem delal samostojno, ko sem pridobil dovolj izkušenj ter zaradi povečanega obsega dela,  sem začel zaposlovati in širiti podjetje.

  1. Na kaj ste najbolj ponosni v svojem poslu?

V svojem poslu sem najbolj ponosen na svojo ekipo, ker vem, da se na njih lahko vedno zanesem. Ponosen sem seveda tudi na svojo družino, ki mi vedno stoji ob strani. Še posebno na sina Kevina, ki prevzema moj posel naprej. Uspeh ne pride čez noč, zanj je treba trdo in vestno delati dolgo let.

  1. Kaj vas pri vašem delu najbolj navdihuje?

Mislim, da vsakemu človeku dajejo zagon za naprej zadovoljne stranke. Ko opraviš delo in za opravljeno prejmeš pohvalo je to največ, kar si človek lahko želi in kar mu daje zagon za naprej.

  1. Kako motivirate sebe ali svoje zaposlene?

Prava motivacija pri delu nastane takrat, ko delo počneš z veseljem. Motivacija mi je videti, da je delo dobro opravljeno. Ko vidiš sadove svojega dela te to še bolj motivira in si želiš še več dela. Zaposlenim moraš prepustiti malo večjo avtonomijo, čutiti morajo, da so samostojni in nenadzorovani, tako v delo vložijo več truda. Prilagoditi jim moraš primeren delovni čas in redno plačilo. Vedno moraš biti pripravljen priskočiti delavcu na pomoč in razumeti, da včasih naredi tudi kakšno napako, saj prav na  napakah se človek uči celo življenje.

  1. Kakšen je vaš recept za uspešno podjetje?

Recept za uspešno podjetje je pravilno usposobljena ekipa, ki timsko in uspešno izvaja delo, organiziranost in prilagodljivost celotnega kolektiva, kar na koncu privede do uspešno opravljenega dela in dobrih rezultatov.  Menim, da za vsakim uspešnim podjetjem stoji veliko trdega dela in odrekanja.

  1. Kateri je najboljši poslovni nasvet, ki ste ga prejeli v svojem poslu?

Delati pošteno, biti zanesljiv in vesten, to je najboljši poslovni nasvet. V poslu si moraš upati, iti ven iz cone udobja. Poslušati moraš svojo intuicijo. Vsako težavo sprejeti kot izziv.

  1. Kaj je bila najbolj tvegana stvar, ki ste jo kdaj naredili? Kaj vam je prinesla in ali bi jo ponovili?

Tveganje je že, ko stopiš na samostojno pot. Vsak začetek je težak, za ta korak je potrebno veliko poguma. Najbolj tvegana odločitev na samostojni poti je bila izgradnja poslovnega objekta, kar nam je na koncu prinesla zadovoljstvo, saj smo s tem pridobili svoje nove prostore in možnost širjenja novih dejavnosti. Prav tako smo s tem omogočili hčerki Sari uresničitev svojih sanj o svojem frizerskem salonu.

  1. Imate vzornika v vašem poslu?

Ne, nimam nobenega vzornika.

  1. Če bi danes še enkrat začeli poklicno pot, bi kaj naredili drugače?

Sigurno bi, po skoraj tridesetih letih dela in izkušenj vsak kaj spremenil. Iz leta v leto človek raste in  celo življenje se učimo, vendar takrat je bila to edina pot, ki sem jo znal izbrati.

  1. Nekdo ima dobro idejo, pa ne ve, kako bi začel. Kaj mu svetujete?

Če je želja močna, dobra volja in zagnanost bo tudi pot uspešna. Zelo pomembno je verjeti vase, v svoje sposobnosti in tudi poznati svoje pomanjkljivosti. Le tako lahko človek napreduje.

  1. Kje se vidite čez deset let?

Če delaš z veseljem ni nič težko, tako, da bom delal dokler bom zmogel.

  1. Ali ste že uporabili in prihranili s Kartico Mozaik podjetnih?

Ne, nisem je še uporabil.

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Iz dela zbornice, Izobraževanje, Novice, Podjetniški portret meseca


Jaz tebi!
To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.