Izšel je informator za mesec februar 2023

| 3. 2. 2023

Izšel je Informator za mesec februar 2023, ki je za člane dostopen na spletni strani OOZ Sežana/Menu/Informator.

Podjetniški portret meseca:

PODJETNIŠKI PORTRET MESECA

ROBOTINA, Podjetje za inženiring, marketing, trgovino in proizvodnjo d.o.o.

OBRTNO INDUSTRIJSKA CONA HRPELJE 38, HRPELJE, 6240 KOZINA

E-mail: info@robotina.com

Tel.: +386 (5) 689 20 20  

Splet:  https://www.robotina.si

 

  1. Kako bi predstavili svojo dejavnost? Robotina je vodilno podjetje na področju krmiljenja, ki z lastnimi blagovnimi znamkami Robotina, cybrotech, in HiQ ter lastno tehnologijo dobavlja napredne rešitve na področju industrije, pametnih stavb in mest ter energije. Ponujamo krmiljenje, vizualizacijo in optimizacijo ter povezavo v druge sisteme. Naše komponente uporabljajo stranke po vsem svetu, na našem oblaku gostimo in upravljamo zahtevne projekte na treh celinah, število povezanih naprav pa je preseglo tisoč.

  1. Kdaj in kako ste začeli samostojno poslovno pot? Bil sem štipendist Tomosa, kjer sem za diplomsko delo razvil postopek robotske obdelave okvirja mopeda in se zaposlil kot vodja avtomatizacije. V nekaj letih smo razvili kompleksne avtomatizacijske sisteme, vendar podjetje ni bilo zainteresirano za nadgradnjo krmilnih sistemov, kjer sem sam videl prihodnost in priložnost. Tako smo se razšli, jaz pa sem začel samostojno v Robotini.

  1. Na kaj ste najbolj ponosni v svojem poslu? Na dosežke, izdelke in sodelavce. Ponosni smo na to, da z znanjem in tehnologijo enakopravno sodelujemo z največjimi na svetu, tako prodajamo elektroniko Japoncem in programske rešitve Američanom.

  1. Kaj vas pri vašem delu najbolj navdihuje? Inovativnost in sodelovanje z najboljšimi.

  1. Kako motivirate sebe ali svoje zaposlene? Zaposlene tako, da jim ponudimo priložnost za samostojno, inovativno in kakovostno opravljanje dela. Zato je naša največja vrednota odgovorno opravljeno delo, odgovornost do sodelavcev in naših strank, poslovnih partnerjev.

  1. Kakšen je vaš recept za uspešno podjetje? Pravi namen, zanesljiva ekipa, sreča in trdo delo.
  1. Kateri je najboljši poslovni nasvet, ki ste ga prejeli v svojem poslu? Pravzaprav sta dva nasveta vredna omembe; prvi, da naj bodo vsi sestanki stoje, in drugi, da tiste, ki takoj obljubljajo velike posle, povabiš na kavo in jim rečeš, da nimaš kapacitet.
  1. Kaj je bila najbolj tvegana stvar, ki ste jo kdaj naredili? Kaj vam je prinesla in ali bi jo ponovili? Ne povem, katera je ta najbolj tvegana stvar, ki sem jo kdajkoli naredil, ponovil bi jo pa vedno.
  1. Imate vzornika v vašem poslu? Čisto odkrito povedano ne, nimam.
  1. Če bi danes še enkrat začeli poklicno pot, bi kaj naredili drugače? Vse oziroma nič. Glavo imam še vedno isto, morda kakšno izkušnjo več. Osel gre enkrat na led, človek to ponavlja do smrti.
  1. Nekdo ima dobro idejo, pa ne ve, kako bi začel. Kaj mu svetujete? Naj si odgovori, kaj hoče doseči. Ideja je začetek. Najprej naj jo preveri pri najbolj kritičnem človeku, ki ga pozna in naj ga prosi, da ga odvrne od namena. Če je po tem še entuziastičen, je potrebno začeti: swot, načrt, financiranje,…
  1. Kje se vidite čez deset let? Čim manj operative, vendar sem to rekel že pred 10 leti, pa še prej pred 10 in še prej pred 10.
  1. Ali ste že uporabili in prihranili s Kartico Mozaik podjetnih? Ne poznam. Je pa res, da mozaiki sedaj niso najbolj popularni ?.

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Iz dela zbornice, Izobraževanje, Novice, Podjetniški portret meseca


Jaz tebi!
To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.