Brezplačno usposabljanje_Obveznosti na področju odpadkov in novosti v zakonodaji

| 2. 3. 2023

SPOT Svetovanje Obalno-kraške regije organizira

 Brezplačno spletno usposabljanje

Obveznosti na področju odpadkov in novosti v zakonodaji

 v torek, 21. marca 2023 ob 9.uri preko spletne aplikacije Zoom

 Usposabljanje je brezplačno

Vabimo vas na webinar o odpadkih, kjer se boste seznanili z zakonodajnimi novostmi na področju Uredbe o odpadkih in načinom priprave letnega poročila o odpadkih za izvirne povzročitelje odpadkov. Nova zakonodaja prinaša novosti glede priprave letnih poročil, ki jih je potrebno oddati najkasneje do 31.3.2023. Izvedeli boste katere so bistvene novosti Zakona o varstvu okolja (ZVO-2) in Uredbe o odpadkih ter kako le-te vplivajo na vaše obveznosti na področju ravnanja z odpadki.

Vsebinski sklopi usposabljanja:

  • Predstavitev nove Uredbe o odpadkih s poudarkom na obveznostih, ki jih imajo izvirni povzročitelji odpadkov (klasifikacija odpadkov, določitev klasifikacijske številke, ločeno zbiranje, obdelava, oddaja, dokumentacija)
  • Izdelava načrta gospodarjenja z odpadki na praktičnem primeru skladno z novo zakonodajo
  • Letna poročila o odpadkih za izvirne povzročitelje odpadkov
  • Predstavitev zahtev Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo in poglavitne obveznosti
  • Vprašanja in odgovori

Usposabljanje bo vodila  Katarina Železnik Logar, vodja poslovne enote Inštituta za varstvo pri delu in varstvo okolja Maribor, svetovalka za promocijo zdravja pri delu, ki je v letu 2013 uspešno opravila izobraževanje za svetovalce za promocijo zdravja pri delu, v okviru programa Čili za delo pri Kliničnem inštitutu za medicino dela, prometa in športa. Izvajalka ima opravljen strokovni izpit iz varnosti in zdravja pri delu in preko 12 let predava ter izvaja strokovne naloge na področju varnosti in zdravja pri delu, sodeluje v komisiji za izbor primerov dobre prakse na področju varnosti in zdravja pri delu, piše strokovne članke.

Usposabljanje je namenjeno potencialnim podjetnikom in MSP, ki opravljajo dejavnost pri katerih nastajajo odpadki in bi se želel seznaniti z novostmi v zakonodaji, roki za ureditev in načinom priprave letnega poročila o odpadkih.

Vljudno vabljeni.

Potek usposabljanja: Usposabljanje  bo potekalo v torek,  21.03.2023 preko spletne aplikacije Zoom ob 9.uri.

Število mest je omejeno!

Prijave: Prijave na usposabljanje zbiramo najkasneje do petka, 17. marca 2023 oz. do zasedbe prostih mest preko spletne prijavnice na povezavi:  httpss://forms.gle/X7QVDxZXR9knXotG7

 Dodatne informacije: SPOT Svetovanje Obalno–kraške regije, Petra Weber, 05 62 02 851

e-pošta: petra.weber@ozs.si

_____________________________________________________________________________

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport ter  SPIRIT, Javna agencija

 

Kategorija: SPOT


Jaz tebi!
To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.