Izšel je informator za mesec marec 2023

| 3. 3. 2023

Izšel je Informator za mesec marec 2023, ki je za člane dostopen na spletni strani OOZ Sežana/Menu/Informator.

Podjetniški portret:

BOR-MET, PODJETJE ZA PRIZVODNJO, TRGOVINO IN STORITVE, D.O.O.

KRAJNA VAS 38, 6221 DUTOVLJE

Tel.: +386 (31) 758 102

E-mail: bor-met@siol.net

Splet: httpss://stresne-kritine.si/

Kako bi predstavili svojo dejavnost?

Ukvarjamo se s pokrivanjem streh, izdelavo fasad in predelnih sten iz panelov proizvajalca Italpannelli. Izdelujemo svetlobne pasove na strehah iz poli karbonatnih plošč podjetja Poly Piu plast. Poleg tega postavljamo za to potrebne konstrukcije in vsa kleparska dela. Lahko se pohvalimo z dolgoletnimi izkušnjami saj je naše podjetje aktivno natančneje vse od leta 1992.

Kdaj in kako ste začeli samostojno poslovno pot?

Smo družinsko podjetje. Kot d.o.o. poslujemo že 30 let, od leta 1992.. Že pred tem je bil mož 9 let obrtnik z isto dejavnostjo. Ukvarjamo se s krovsko kleparskimi deli. Naša dejavnost je zelo zahtevna. Pri delu moraš biti pozoren na vsako stopinjo, redno si izpostavljen tveganju. Glede na vse nevarnosti, ki nam pretijo ob izvajanju del, pa posel ni tako donosen. Cene  del so prenizke za tveganja, s katerimi se vsakodnevno srečujejo zaposleni. Zakaj smo se pred 30 leti odločili ustanoviti podjetje? Ker takratna zakonodaja ni dovolila obrtnikom uvoz materiala. Kot d.o.o. smo lahko sami uvažali določene artikle za izvajanje del in seveda postali za stranko cenovno ugodnejši.

Na kaj ste najbolj ponosni v svojem poslu?

Najbolj smo ponosni na to, da vsa leta poslujemo zadovoljivo, da smo odlično opravili storitve na množici  objektov in da so stranke z nami še vedno izredno zadovoljne.

Kaj vas pri vašem delu najbolj navdihuje?

Da nas stranke kar same poiščejo, ni nam potrebno iskati dela in to nas vse izjemno veseli in  motivira da vztrajamo.

Kako motivirate sebe ali svoje zaposlene?

Smo prijazni do zaposlenih in če le moremo prisluhnemo njihovim željam in potrebam, npr. po dopustu in podobnih situacijah, ki spadajo v življenje.

Kakšen je vaš recept za uspešno podjetje?

Recept za uspešno podjetje je predvsem v vztrajnem delu in jasnih ciljih. Velikokrat se moraš odreči svojemu prostemu času, družini…

Kateri je najboljši poslovni nasvet, ki ste ga prejeli v svojem poslu?

Bodi pošten, do strank in zaposlenih. To je najboljša in najcenejša investicija v posel.

Kaj je bila najbolj tvegana stvar, ki ste jo kdaj naredili? Kaj vam je prinesla in ali bi jo ponovili?

Najbolj tvegan moment so bile investicije v objekt in delovne stroje. Prinesle pa so nam veliko izboljšanje v poslovanju. Pred leti je bilo investiranje lažje kot sedaj. V današnjih časih pa se po vsej verjetnosti za tako velika tveganja ne bi več odločili.

Imate podizvajalce v vašem poslu?

Imamo le voznika, ki opravlja storitve za naš posel.

Če bi danes še enkrat začeli poklicno pot, bi kaj naredili drugače?

Če bi začeli danes poklicno pot se po vsej verjetnosti ne bi se odločili za to področje, oziroma bi morda izbrali neko drugo smer. Gradbeništvo je precej zahtevno, veliko je odgovornosti, zakoni se kar naprej spreminjajo in prav tu tiči vzrok  za drugo izbiro.

Nekdo ima dobro idejo, pa ne ve, kako bi začel. Kaj  mu svetujete?

Naj dobro premisli kaj in kako, naj se pozanima na Obrtni zbornici, kjer bo zagotovo dobil prave odgovore, nasvete in podporo. Ne pa se brez izkušenj na slepo odločati. Vredno je dobro preveriti v kaj se spuščamo in kaj vse ta ideja potegne za seboj.

Kje se vidite čez deset let?

Čez deset let se vidim v penziji. Upam, da jo bom zdrava dočakala in vsaj nekaj let uživala brez skrbi.

Ali ste že uporabili in prihranili s Kartico Mozaik podjetnih?

Mozaik kartico uporabljamo in smo z njo tudi prihranili. Pozanimajte se o ugodnostih, uporabljajte jo!

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Iz dela zbornice, Izobraževanje, Novice, Podjetniški portret meseca


Jaz tebi!
To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.