Izšel je Informator za mesec junij 2023

| 2. 6. 2023

Izšel je Informator za mesec junij 2023, ki je za člane dostopen na spletni strani OOZ Sežana/Menu/Informator.

 

PODJETNIŠKI PORTRET MESECA

MARMOR, Podjetje za pridobivanje in obdelavo naravnega kamna Sežana, d.d.
Partizanska cesta 73A, 6210 Sežana

Tel: +386 5 731 11 00

E-mail: info@marmorsezana.com

Splet: http://www.marmorsezana.com

Kako bi predstavili svojo dejavnost?

Ukvarjamo se s pridobivanjem in predelavo naravnih kamnov Lipica Unito, Lipica Fiorito, Repen in Kopriva, ki jih pridobivamo v naših kamnolomih. Specializirani smo tudi za izvedbo vseh vrst kamnoseških del. Naš kamen krasi številne hiše, ulice in trge v Sloveniji in drugih evropskih mestih. Prisotni smo tudi na Bližnjem in Daljnem vzhodu, Arabskem polotoku ter Ameriki.

Kdaj in kako ste začeli samostojno poslovno pot?

V podjetju Marmor, Sežana sem začel delati takoj po zaključku diplome, leta 2005, kot vodja kamnolomov. Ko sem se zaposlil so mi rekli, da je potrebno kamen vzljubiti, kar lahko potrdim, da je res tako. Delo s kamnom ti da občutek ustvarjalnosti in vedno si ponosen na zaključene projekte, ki jih potem vidiš ali se sprehajaš po njih. Če delo in material vzljubiš se težko najdeš drugje. Leta 2014 sem postal direktor podjetja in tako se je začela moja poslovna pot, ki pa seveda ni lahka, zaradi vseh razmer, ki so bile in še bodo prisotne na trgu. Pot je polna izzivov in zahteva veliko potrpljenja.

 

Na kaj ste najbolj ponosni v svojem poslu?

Ponosen sem na to, da se stranke rade vračajo k nam, ker jim lahko ponudimo kvalitetne izdelke, strokovno svetovanje in se prilagodimo njihovim željam.

 

Kaj vas pri vašem delu najbolj navdihuje?

V kamnoseštvu se vedno nekaj dogaja, eksperimentira in vedno se moramo prilagajati novim zahtevam kupcev, ki včasih zahtevajo tudi nemogoče. Navdihujejo me končani projekti, ki si jih ogledujem in se spominjam na vse težave pri izvedbi ter kako smo le te uspešno rešili. Najbolj vesel sem, ko nas tudi naši kupci in ostali pohvalijo.

 

Kako motivirate sebe ali svoje zaposlene?

To je najtežji del dela. S sodelavci sem vedno iskren in pošten, ter se vedno držim tistega, kar se dogovorimo. Zaupanje je najpomembnejše. Ponosen sem na svoje sodelavce, na naš team, ki dela in diha za podjetje. Lahko jih pohvalim, ker so zelo marljivi, prilagodljivi in velikokrat tudi zelo potrpežljivi.

 

Kakšen je vaš recept za uspešno podjetje?

Biti pošten do sodelavcev in kupcev ter se vedno prilagajati dani situaciji. Dandanes je poštenost vrlina, ki je zelo cenjena.

 

Kateri je najboljši poslovni nasvet, ki ste ga prejeli v svojem poslu?

Delaj pošteno in glej dolgoročno.

 

Kaj je bila najbolj tvegana stvar, ki ste jo kdaj naredili? Kaj vam je prinesla in ali bi jo ponovili?

Tvegal sem, ko sem se preselil v Sežano in začel delati s kamnom. Ostal sem tukaj in še dandanes z veseljem opravljam svoje delo. Včasih je težko, ampak bi ponovno isto naredil.

 

Če bi danes še enkrat začeli poklicno pot, bi kaj naredili drugače?

Ne.

 

Nekdo ima dobro idejo, pa ne ve, kako bi začel. Kaj  mu svetujete?

Okoli sebe mora najti prave ljudi, ki ga bodo podprli in mu pametno svetovali, raziskati okolje in se pogumno lotiti zastavljene ideje. Nedvomno se lahko za pomoč obrne tudi na Obrtno -podjetniško zbornico.

Kje se vidite čez deset let?

Ostal bom zvest kamnarski industriji in pošteno delal še naprej.

 

Ali ste že uporabili in prihranili s Kartico Mozaik podjetnih?

Jo uporabljamo in smo z njo tudi nekaj prihranili.

 

Tekst: Direktor dr. Andrej Kos

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Iz dela zbornice, Izobraževanje, Novice, Podjetniški portret meseca


Jaz tebi!
To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.