Brezplačna delavnica: »PRODAJA NA TUJIH TRGIH  – POSLOVNA PRILOŽNOST IN NUJNA RAZVOJNA ODLOČITEV«

| 2. 6. 2023

SPOT svetovanje Obalno-kraške regije organizira brezplačno delavnico:

»PRODAJA NA TUJIH TRGIH  – POSLOVNA PRILOŽNOST IN NUJNA

RAZVOJNA ODLOČITEV«

v četrtek, 15. junija 2023 od 9.00 do 11.15 ure, 

preko spletne aplikacije ZOOM

Udeležba na dogodku je BREZPLAČNA!

Dogodek je namenjen vsem podjetnikom in potencialnim podjetnikom, ki želijo pridobiti potrebne veščine s področja prodajo na tujih trgih in se seznaniti s primeri dobrih praks v tujini.

Majhnost domačega trga za slovenska podjetja pogosto predstavlja veliko omejitev za rast in razvoj. Uspešna podjetja so zato prej ali slej primorana pogledati preko nacionalnih meja in svoje prodajne priložnosti poiskati v tujini. Za uspešno delovanje na tujih trgih pa dober produkt po pravi ceni še zdaleč ni dovolj! Da bi podjetja na tujih trgih doživela prodajni uspeh, morajo izbrati pravi ciljni trg, pravilno oceniti svojo izvozno pripravljenost, izvesti vsaj preprosto analizo trga in pripraviti strategijo tržnega nastopa, ki bo vodila do konkretnih prodajnih rezultatov. Na spletni delavnici bomo podali jasne usmeritve, kako se pripraviti za uspešen nastop na tujih trgih in kako izžareti naše prednosti, ki bomo tujim partnerjem dali razlog, da se odločijo za nas.

PROGRAM DOGODKA:

9.00  –  11:15

  • Zakaj se podjetja odločajo za širitev poslovanja v tujino in kdaj postane poslovanje v tujini nujna poslovna odločitev?
  • Katera podjetja so primerna za delovanje na tujih?
  • Težave in tveganja pri delovanju na tujih trgih
  • Kako oceniti svojo izvozno pripravljenost in izbrati pravi ciljni trg?
  • Ali poznamo svoje avtentične konkurenčne prednosti, ki lahko prepričajo tujega kupca?
  • Poznavanje poslovnega in konkurenčnega okolja je nujno: naredimo vsaj osnovno analizo!
  • Kdo so naši poslovni partnerji na izbranem tujem trgu? Kako jih identificirati in ustrezno nagovoriti?

Delavnico bo izvedla  Mateja Milost in podjetja FIMAGO d.o.o.  Mateja je predavateljica na Poslovno tehniški fakulteti v Novi Gorici in direktorica svetovalnega podjetja Fimago. Že 27 let deluje na področju izvoznega svetovanja, internacionalizacije in postavitve marketinških strategij. Kot svetovalka za trženje sodeluje v številnih mednarodnih in čezmejnih projektih in je avtorica preko petdesetih tržnih raziskav in študij za potrebe podjetji in razvojnih projektov.
Med njenimi naročniki so ne le domača, temveč tudi tuja podjetja. Stranke cenijo njene dolgoletne izkušnje, dejstvo, da je primarno podjetnica in izhaja iz prakse, kar zagotavlja visoko uporabnost podanih vsebin. Tako na fakulteti, kot tudi med podjetji, dosega najvišje evalvacijske ocene. Več: https://www.uspesen.si/

Prijave  do torka, 13.6.2023 prek spletne prijavnice.

Dodatne informacije lahko dobite na OOZ Sežana, pri svetovalki Petri Weber,  tel.: 05 62 02 851 oz. po e-pošti: petra.weber@ozs.si

Kategorija: Novice, SPOT


Jaz tebi!
To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.