17. Promocija deficitarnih in obetavnih poklicev – 5. oktober 2023

| 6. 10. 2023
Spoštovani partnerji Promocije deficitarnih in obetavnih poklicev in ostali sodelujoči.
Včeraj smo skupaj uspešno izpeljali dogodek Deficitarni in obetavni poklici 2023 v Mestnem parku pri Starem gradu v Sežani. O uspešnosti pričajo mnogi pozitivni komentarji udeležencev in medijev.
274 radovednih devetošolcev petih kraško – brkinskih osnovnih šol, je na 14 stojnicah srednjih šol spoznavali deficitarne in obetavne poklice in izbirali svoj sanjski poklic. Obiskali so nekatere uspešne podjetnike ter se na lastne oči prepričali o praktični uporabi znanja.
Prepričani smo, da smo jim z odlično predstavitvijo poklicev in ob usklajenemu sodelovanju vseh nas olajšali odločitev za izbiro »pravega« šolskega programa, ki jih bo usposobil za opravljanje poklica, ki jim bo še dolgo v veselje in ponos.
OOZ Sežana se je ponovno dokazala kot uspešna organizatorka pomembnejših dogodkov in obenem potrdila sloves promotorke in spodbujevalke razvoja lokalnega podjetništva. Zahvala vsem, ki ste z veliko mero navdušenja in strokovnosti opravili dogovorjene aktivnosti. Srednjim šolam, ki so na dopadljiv način predstavile njihove izobraževalne ustanove, programe in poklice, osnovnošolskim učiteljem, ki so motivirali devetošolce za aktivno sodelovanje, podjetnikom, ki so mladim predstavili pravo vrednost poklicev in jim pokazali, kako se teoretično znanje plemeniti da postane ustvarjalno delo.
Hvala Občini Sežana, podjetju Nomago d.o.o., ter seveda našim vrlim članom podjetnikom, ki so sodelovali pri predstavitvi poklicev na samem prizorišču:
KOZMETIČNE STORITVE STUDIO LEPA.SI BARBARA HUSU S.P., HORTIKULTURA SEŽANA VRTNARSTVO, GOZDARSTVO IN KOMUNALNE STORITVE d.o.o., STEKLARSTVO TULEK IDRIZ TULEK S.P., CATERING APETIT Matjaž Lindič s.p., ATELJE TJAŠA, Tjaša Škapin s.p. in letos prvič tudi Višja strokovna šola ŠC Srečka Kosovela Sežana.
Posebna zahvala gre tudi članoma ELMAREL, elektroinstalacije, d.o.o. in KAMNOSEŠKI IZDELKI UMETNOSTNE OBRTI JERNEJ BORTOLATO S.P..
Potrudili se bomo dogodek nadgraditi, upoštevali bomo konstruktivne predloge ter odpravili pomanjkljivosti.
Hvala za sodelovanje in nasvidenje do prihodnjič!

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Iz dela zbornice, Izobraževanje, Novice, Projekti


Jaz tebi!
To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.