Usposabljanje HACCP – 28. 11. 2023

| 21. 11. 2023
Na OOZ Sežana pripravljamo izobraževanje iz higiene živil, novosti na področju zakonodaje področja živil in označevanja alergenov v prehrani. Usposabljanje HACCP bo potekalo v torek, 28. novembra 2023, s pričetkom ob 9.30. uri, na OOZ Sežana.
Traja predvidoma 2 uri.
VSEBINA:
– NOVOST: koncept kulture varnosti hrane,
– HACCP sistema; analiza tveganja, nadzor KKT in KT ter izvajanje korektivnih ukrepov,
– usklajenost dokumentacije HACCP s prakso in verifikacija sistema,
– zagotavljanje sledljivosti od dobavitelja, preko proizvodnega procesa, do prodaje,
– označevanje alergenov,
– usposabljanje zaposlenih,
– spremljajoči higienski programi (SHP).
PREDAVATELJ: Franka Rudolf, univ. san. inž. iz Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) Nova Gorica ima več kot 20 let izkušenj na področju HACCP sistema, od samega uvajanja naprej. Z naročniki in mnogimi dolgoletnimi pogodbenimi strankami sodelujejo tako pri uvajanju, kot vzdrževanju sistema HACCP. Izvajajo tudi verifikacije sistem z vzorčenji.
Zelo dobro sodelujejo z inšpekcijskimi službami, zlasti na goriškem koncu, pa tudi z enoto UVHVVR iz Postojne.
KOTIZACIJA na udeleženca, ki vključuje udeležbo na posvetu in gradivo znaša 70,00 EUR (+ DDV).
Za člane Območno obrtno-podjetniških zbornic in njihove zaposlene znaša 50,00 EUR (+ DDV); za člane Območno obrtno-podjetniške zbornice Sežana s poravnano članarino znaša cena 30,00 EUR (+ DDV). Po članski ceni (30,00 EUR) lahko član prijavi 1 osebo, vsako nadaljnjo osebo pa po ceni 40,00 EUR + DDV.
Usposabljanje HACCP- izobraževanje iz higiene živil, novosti na področju zakonodaje na področju živil in označevanja alergenov v prehrani je namenjeno vsem zaposlenim, ki delajo z živili. Skladno z Uredbo 852/2004 ES morajo nosilci živilske dejavnosti zagotoviti, da:
1. so osebe, ki so odgovorne za razvoj in vzdrževanje postopka ali postopkov, ki temeljijo na načelih HACCP ali za izvajanje ustreznih smernic, primerno usposobljene za uporabo načel HACCP in poznajo splošne obveznosti ter splošne in posebne higienske zahteve, ki izhajajo iz živilske zakonodaje ter urejajo področje, na katerem živilska dejavnost deluje;
2. Nosilci živilske dejavnosti morajo zagotoviti, da nadzorujejo osebe, ki delajo z živili, jim dajejo navodila in jih usposobijo v zadevah higiene, skladno z zahtevnostjo njihovega dela.
Izobraževanje izvajamo v okviru Programa za pospeševanje malega gospodarstva Občine Sežana, Divača, Hrpelje – Kozina in Komen.
PRIJAVE: edo.cuk@ozs.si ali 05620 28 52
Prosimo vas, da nas o udeležbi na izobraževanju obvestite do 24. 11. 2023.

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Novice, Zakonodaja


Jaz tebi!
To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.