Usposabljanje HACCP – 28. 11. 2023
Traja predvidoma 2 uri.
– NOVOST: koncept kulture varnosti hrane,
– HACCP sistema; analiza tveganja, nadzor KKT in KT ter izvajanje korektivnih ukrepov,
– usklajenost dokumentacije HACCP s prakso in verifikacija sistema,
– zagotavljanje sledljivosti od dobavitelja, preko proizvodnega procesa, do prodaje,
– označevanje alergenov,
– usposabljanje zaposlenih,
– spremljajoči higienski programi (SHP).
Zelo dobro sodelujejo z inšpekcijskimi službami, zlasti na goriškem koncu, pa tudi z enoto UVHVVR iz Postojne.
Za člane Območno obrtno-podjetniških zbornic in njihove zaposlene znaša 50,00 EUR (+ DDV); za člane Območno obrtno-podjetniške zbornice Sežana s poravnano članarino znaša cena 30,00 EUR (+ DDV). Po članski ceni (30,00 EUR) lahko član prijavi 1 osebo, vsako nadaljnjo osebo pa po ceni 40,00 EUR + DDV.
1. so osebe, ki so odgovorne za razvoj in vzdrževanje postopka ali postopkov, ki temeljijo na načelih HACCP ali za izvajanje ustreznih smernic, primerno usposobljene za uporabo načel HACCP in poznajo splošne obveznosti ter splošne in posebne higienske zahteve, ki izhajajo iz živilske zakonodaje ter urejajo področje, na katerem živilska dejavnost deluje;
2. Nosilci živilske dejavnosti morajo zagotoviti, da nadzorujejo osebe, ki delajo z živili, jim dajejo navodila in jih usposobijo v zadevah higiene, skladno z zahtevnostjo njihovega dela.
Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Novice, Zakonodaja
Spremljate nas lahko tudi na: