Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS – Letošnja priznanja strokovne sekcije za kakovost ponudbe in dolgoletno delo in jubilejna priznanja

| 16. 11. 2023

V okviru strokovnega srečanja gostincev, ki je v začetku tedna potekalo v Novi Gorici, je Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS podelila priznanja gostincem za kakovost gostinske ponudbe in za desetletja, celo več kot stoletje dela v gostinstvu. Posebno priznanje je sekcija ob 70-letnici Gostinsko turističnega zbora Slovenije podelila tudi Turistično gostinski zbornici Slovenije.

Zbrane gostince so ob slovesni priložnosti nagovorili predsednik OZS Blaž Cvar ter ministra Matjaž Han in Matej Arčon ter prejemnikom priznanj ob podelitvi tudi čestitali.

Med prejemniki priznanj za kakovost gostinske ponudbe 2023 sta tudi naša člana:

 • Ksenija Krajšek Mahorčič in Martin Mahorčič, Gostilna Mahorčič, Rodik
  Več kot sto dvajset let je od kar je Gostilna Mahorčič odprla svoja vrata in gostila furmane, ki so potovali skozi Rodik. Zakonca Ksenija in Martin predstavljata že četrto generacijo gostiteljev. Gostilna, ki ohranja dragoceno kulinarično tradicijo Brkinov in Krasa, pripoveduje zgodbo malih pridelovalcev iz okolice, saj v jedeh, ki jih pripravljajo, uporabljajo kraške sestavine in čimer izkazujejo odgovornost in spoštovanje. V Gostilni Mahorčič, ki je zavezana zeleni politiki in trajnosti, zelo uspešno prepletajo izročilo in ustvarjalnost, kar se izkazuje v dobrem počutju gostov, priznanjih in navedbah v več kulinaričnih vodičih.
 • Simo Komel, Bistro Grad Štanjel, Štanjel
  Štanjel ni le arhitekturni in kulturni biser, temveč gastronomska destinacija. V Bistroju Grad Štanjel na znamenitem grajskem dvorišču namreč ponujajo razvajanje v modernizirani kraški kuhinji, ki goste popelje v harmonijo okusov ter polnost barv in arome. Zgodba družine Komel je zgodba o uspehu, trdem delu, ljubezni do Krasa in tradicije, predvsem pa predanosti in strasti do kulinarike. Kljub domačnosti ni ničesar prepuščeno naključju, vsak član družine ima svojo vlogo in skupaj so kot odlično usklajeni mini orkester. Jedi, ki jih ponujajo se konstantno spreminjajo in prilagajo letnemu času ter sezonskim sestavinam, katerih razpoložljivost ustreza filozofiji 0 kilometrov.

Tudi med prejemniki jubilejnih priznanj so naši člani:

Za 50 let poslovanja:

 • Špacapanova hiša, Komen

Za 30 let poslovanja:

 • Gostilna Baša, Damjan Baša s. p., Materija
 • Turistično vodenje in druge storitve, Jordan Guštin s. p., Dutovlje
 • Gostilna Klavdij, Tomaž Juriševič s. p., Gradišče pri Materiji
 • Gostilna Pri mlinu, Andrej Koritnik s. p., Dolenja vas
 • LEMO gostinstvo,  trgovina in posredništvo d. o. o., Štanjel 

Čestitke vsem!

Kategorija: Aktualno iz OZS in OOZ Sežana, Iz dela zbornice


Jaz tebi!
To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.