9. Kongres podjetništva in Slovenski podjetnik leta

| 15. 4. 2024
Kongres podjetništva, ki bo 17. in 18. maja 2024 v Avditoriju v Portorožu, ni običajen dogodek. Je dinamično srečanje dinamičnih ljudi. Je prostor, kjer si podjetniki izmenjujejo dragocene ideje, znanja in izkušnje iz prve roke. Za 30 % popusta uporabite kodo za popust “MLADIPODJETNIK30”.
admin-ajax

Kdaj 17.05.2024 od 12:00 do 18.05.2024 14:00
Kje Avditorij Portorož
Kontakt
Telefon +386 41 312 324
Koledar

Program

Petek 17.05.2024

12:00 Prihod in registracija udeležencev kongresa

13:00 Otvoritev 9. kongresa podjetništva (dr. Jure Knez, Dewesoft, Sandi Markon, Skupina stroka.si, Marko Lotrič, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije)

13:15 Portret srečnega podjetnika (izr. prof. dr. Dan Podjed, antropolog, Univerza v Ljubljani)

13:45 Formula uspeha (Matjaž Čadež, ustanovitelj Halcom & MBills), Mmoderira: Petra Škarja, založba 5ka

14:15 Razmišljanje o lastništvu: obdržati, prenesti, prodati? (Ivo Boscarol dr. H.C., ustanovitelj Pipistrela, dr. Jure Knez, Dewesoft, Dušan Olaj, Duol, Marjan Batagelj, Postojnska jama, Irena Lemut Čeh, Labena), moderira: Sonja Šmuc, Dewesoft

15:15 Mreženje ob kavi in čaju

15:45 Nova ekonomska realnost ustvarjena s krožno ekonomijo in AI (Aleš Kandorfer, EcoSynergy System)

16:00 Kaj se zgodi, ko je v središču posla trajnost -kako podjetniki razmišljajo o trajnosti, kako se je lotevajo in kako ESG vpliva na njihov posel (Matej Čer, Avantcar, Ana Drev, Snow Monkey, Matej Feguš, Donar, Gregor Mauko, Toyota Adria), moderira: Andrej Šolinc, CEED Slovenija

16:45 Mreženje ob kavi in čaju

17:15 Umetna inteligenca v službi storitev: preoblikovanje podpore strankam v boljšo izkušnjo (Robert Trnovec, Zavarovalnica Triglav)

17:30 AI v poslovnem svetu (dr. Jure Leskovec, Kumo.AI, Stanford University, mag. Mark Boris Andrijanič, Kumo.AI)

18:15 Kot je nekoč preudaren gospodar imel svoj gozd -Pobuda za skupnostno elektrarno JEK2 (Igor Akrapovič, Akrapovič skupina, Matej Drobnič, Pobuda JEK2), moderira: Sandi Markon, Skupina stroka.si

18:45 Mreženje ob degustaciji slovenskega vina/piva

19:30 Podelitev priznanja Slovenski podjetnik leta 2024, pogovor z nominiranci za priznanje Slovenski podjetnik leta 2024, moderira Miran Lampret, častni ambasador Kongresa podjetništva

20:15 Mreženje ob večerji

Sobota 18.05.2024

9:00 Prihod in registracija udeležencev kongresa

10:00 Pogovor o nasledstvu in družini: pogled dveh generacij (Štefan Pavlinjek in Nuša Pavlinjek Slavinec, Roto, Marko Lotrič in Maja Brelih Lotrič, LOTRIČ Meroslovje), moderira: Goran Novković, Podjetna Slovenija

11:00 6. tehnološka revolucija v znamenju AI, AI in Industrija 5.0 – izkušnje iz digitalizacije sodobnih izdelovalnih procesov za potrebe vesoljske, letalske in orodjarske industrije (Matej Balažič, Balmar d.o.o.), Kakšno orodje potrebuje podjetnik, da zasnuje svojo strategijo uporabe umetne inteligence (Tin Markon, Skupina Stroka.si)

11:30 Mreženje ob kavi in čaju

12:00 Kaj pride po vzponu, prodaji, stečaju? Nov začetek. (Sandi Češko, Studio Moderna)

12:30 “Umetna inteligenca ne bo postala pametnejša od tebe, lahko pa ti postaneš bolj neumen od umetne inteligence” (izr. prof. dr. Urban Kordeš, kognitivni znanstvenik, Univerza v Ljubljani)

13:00 Naj bo AI ali ESG, pomembno je, da se proda! (dr. Mark Pleško, Cosylab)

13:30 Predlogi in zaključki udeležencev kongresa

Povezava do programa

Nakup vstopnic in koda za popust

Cene in vrste vstopnic si lahko pogledate na tej povezavi.

Naj vas spomnimo, da lahko z uporabo kode za popust “MLADIPODJETNIK30” pridobite 30 % popusta na ceno vstopnice.

O dogodku

Kongres podjetništva je vrhunski dogodek, ki združuje vrhunske slovenske podjetnike, strokovnjake in inovatorje. Na kongresu boste imeli priložnost:

  • Prisluhniti izjemnim govorcem in se naučiti iz njihovih izkušenj in znanja,
  • sodelovati v interaktivnih razpravah o ključnih izzivih sodobnega podjetništva,
  • mrežiti se z drugimi podjetniki in vzpostaviti dragocene poslovne stike,
  • soustvarjati prihodnost podjetništva v Sloveniji.

Osrednja tema bo Razmišljanje o lastništvu: obdržati, prenesti, prodati? Več velikih imen bo delilo svoje izkušnje in vpoglede v zvezi z izzivi lastniških struktur v podjetjih. “Kaj se zgodi, ko je v središču posla trajnost?”, bo tema, ki bo obravnavala vpliv trajnosti na poslovanje podjetij ter kako ESG (okoljski, socialni in upravljavski) vidiki vplivajo na strategije podjetij.

6-ta tehnološka revolucija v znamenju AI bo osvetlila razumevanje digitalne transformacije v podjetništvu. Posebna pozornost bo namenjena tudi vprašanjem nasledstva in družinskih podjetij, saj se pri Kongres podjetništva zavedajo pomena dolgoročne vzdržnosti podjetniških praks in poslovnih modelov.

Ne zamudite in za 30 % nižjo ceno vstopnice uporabite kodo za popust “MLADIPODJETNIK30”.

Nakup vstopnic tukaj

Slovenski podjetnik leta

V Portorožu bo na 9. Kongresu podjetništva tudi letos razglašen Slovenski podjetnik leta. Ta prestižna nagrada že tradicionalno služi kot vir inspiracije za inovativnost in odličnost v slovenskem podjetniškem prostoru.

Med dosedanjimi prejemniki priznanja so med drugimi Marjan Batagelj, Sandi Češko, Mirko Strašek in Franc Pišek. Med dosedanjimi nominiranci pa poleg omenjenih prejemnikov priznanja najdemo še imena kot so Bogdan Kronovšek, Tomaž Lah, Sabina Sobočan, Iztok Špan, Anton Kisovar, Iztok Stanonik, Štefan Pavlinjek in Tanja Skaza.

Nagrada odraža stremljenje k vzoru uspeha in inovativnega vodstva. Z njenim podeljevanjem želimo spodbuditi podjetniški duh in prispevati k razvoju slovenskega podjetništva. Kongres bo ponudil bogato izbiro predavanj in okroglih miz s strani priznanih strokovnjakov in je namenjen vsem, ki v podjetništvu vidijo priložnost za svojo rast in razvoj.

Kategorija: gospodarstvo, Novice


Jaz tebi!
To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.