Izšel je Informator za mesec maj 2024

| 8. 5. 2024

DEA – SEŽANA – STORITVE IN TRGOVINA MILAN ŠKAPIN s.p.

CESTA NA POLANE 37, 6210 SEŽANA

GSM: +386 (41) 614 706

E-mail:info@dea.si

Splet: http://www.dea.si

 1. Kako bi predstavili svojo dejavnost?

Naša glavna dejavnost je ponudba strojev in pripadajoče opreme za predelovalce plastičnih mas. Gre za ponudbo italijanskih strojev, ki jih ekskluzivno tržimo v Sloveniji in v Republikah bivše Jugoslavije.  V ta segment sodijo stroji za brizganje plastike, razni transporterji za plastične granulate in tračni transporterji proizvodov, sušilci in razvlažilci plastičnih granulatov, hladilni sistemi za hlajenje tehnološke vode, mlini in granulatorji za plastiko, manipulatorji in roboti, ki so potrebni za avtomatiziranje določenih postopkov v proizvodnji predelave plastike. Ravno tako za vso prodano opremo poskrbimo za zagon, montažo in inštruiranje, kjer je to potrebno. Poskrbeti pa je potrebno tudi za poprodajne učinke, kot so garancijske dobe opreme, servisi in dobave rezervnih delov. Poleg te glavne dejavnosti pa smo ob selitvi v nove lastniške prostore v letu 2005, pričeli z dejavnostjo Wellness storitev.

 1. Kdaj in kako ste začeli samostojno poslovno pot?

Začetki segajo v leto 1988, takrat še kot popoldanska obrt, izdelava PE vrečk. To je bil čas visoke inflacije in se spominjam, da ko sem se dogovarjal s kupci za ceno, je bila ta solidna, vendar preden sem naročilo realiziral in dobil plačilo, je inflacija dobršen del dodane vrednosti izničila. Po osamosvojitvi Slovenije v letu 1991 so se začela naročila povečevat in takrat sem se odločil, da se posvetim v celoti samostojni dejavnosti.

 1. Na kaj ste najbolj ponosni v svojem poslu?

Ponosni smo na vsak dobro izveden projekt, saj se zavedamo, da le zadovoljna stranka se vrača in povprašuje po naši opremi oz. storitvah.

 1. Kaj vas pri vašem delu najbolj navdihuje?

Vsekakor zadovoljne stranke in da smo jim za dogovorjeno plačilo, lahko pripomogli k uresničenju njihovih ciljev.

 1. Kako motivirate sebe ali svoje zaposlene?

Samo želeti si je treba in če si še malo optimist, ti motivacije ne zmanjka.

 1. Kakšen je vaš recept za uspešno podjetje?

Vsako obdobje zahteva nove prijeme in prilagoditve, ki kreirajo uspešnost podjetja, poleg tega pa je odvisno tudi od posamezne dejavnosti. Vsem pa je skupno, da v poslu moraš delat s srcem, mu biti popolno predan in pripaden, strokovno usposobljen glede na dejavnost, ki jo opravljaš in imeti vedenja iz ekonomije poslovanja. So pa izkušnje tiste, ki te naredijo odpornejšega in bolj predvidljivega. Vseeno pa velja, da se največ naučiš iz lastnih napak, ki pa so hkrati tudi najdražje.

 1. Kateri je najboljši poslovni nasvet, ki ste ga prejeli v svojem poslu?

Ne gre za poslovni nasvet temveč, ko sem še kot vajenec opravljal prakso, mi je mojster rekel, da ob koncu šihta moraš pokazati, kaj si tisti dan naredil in tega sem se v moji poklicni karieri, poskušal držati.

 1. Kaj je bila najbolj tvegana stvar, ki ste jo kdaj naredili? Kaj vam je prinesla in ali bi jo ponovili?

Tvegana odločitev je bila investicija v izgradnjo poslovnih prostorov v letu 2003. Prej smo bili najemniki prostorov v Inkubatorju. Prinesla je vsekakor možnost širitve dejavnosti. Bi jo vsekakor ponovil vendar z delno korekcijo.

 1. Če bi danes še enkrat začeli poklicno pot, bi kaj naredili drugače?

Z današnjimi izkušnjami in začenši v obdobju, ko sem sam začel poklicno pot, bi naredil marsikaj drugače.

 1. Nekdo ima dobro idejo, pa ne ve, kako bi začel. Kaj mu svetujete?

Če je ideja res dobra, naj jo začne udejanjat danes, ker bo jutri že prepozno. Za informacije glede odpiranja dejavnosti pa je OZS pravi naslov.

 1. Kje se vidite čez deset let?

Glede na sedaj veljavno pokojninsko zakonodajo, bi lahko takrat že užival v pokoju.

 1. Ali ste že uporabili in prihranili s Kartico Mozaik podjetnih?

Kartico uporabljam in jo priporočam tudi tistim, ki je še nimajo. Pogoj je seveda včlanitev v OZS. Že samo z ugodnostmi preko kartice Mozaik podjetnih, lahko prihranite, več kot za članarino dajete.

Kategorija: Iz dela zbornice


Jaz tebi!
To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.