Zaključeni projekti

V okviru programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 je OOZ Sežana partner v dveh standardnih projektih:

1.   Projekt Oblikovanje čezmejne platforme storitev za izboljšanje procesov širšega področja gradbenih objektov (akronim projekta: PROFILI) s trajanjem do novembra 2013

Cilji projekta:

 • Organizacija usposabljanj sodelovanja gradbenih podjetij na javnih razpisih,
 • Pomoč podjetjem (gradbeni sektor) pri kandidiranju na javnih razpisih-naročilih v Italiji,
 • Vzpostavitev čezmejnega portala za podporo konkurenčnosti dejavnosti gradbeništva (pospešitev procesov prenosa znanj, izboljšanja upravljanja, integracije,…).

2. Usklajevanje zakonodaje v korist čezmejnih malih in srednjih podjetij (akronim projekta: TRANSARMON) s trajanjem do novembra 2014.

Cilji projekta:

 • Študija analize in projekcija čezmejnih zakonodaj  (davčno področje, človeški viri in mobilnost,   okolje in varnost, varnost živil in higiene),
 • Vzpostavitev podatkovne baze,
 • Vzpostavitev info točke za obstoječa in novoustanovljena podjetja ter bodoče investitorje,
 • Izvedba delavnic,
 • Ogled dobrih praks.

V okviru Razvojnega programa podeželja Krasa in Brkinov 2007-2013 OOZ Sežana v sodelovanju s partnerjem Občina Hrpelje – Kozina izvaja:

1. Projekt Kras in Brkini – moja priložnost (akronim projekta MOST)
 • izvajanje tematskih delavnic namenjenih usposabljanju prebivalcev in strokovnega osebja za potrebe razvoja podeželja
 • promocija deficitarnih poklicev
 • ogledi dobrih praks (v Veržeju in Ribnici ter ogled Gastro okusov na Hrvaškem – v Puli).

V okviru programa Leonardo da Vinci po programu Vseživljenjsko učenje je OOZ Sežana uspešno kandidirala z dvema projektoma:

1. STROKOVNA IZMENJAVA IZKUŠENJ V NEMČIJI – Leonardo da Vinci VETPRO (strokovni delavci v poklicnem izobraževanju in usposabljanju)

Projekt je namenjen izmenjavi izkušenj in spoznanj na področju:

 • dualnega poklicnega izobraževanja in prenosu znanj na področju zaposlitev za poklicno izobraževanje
 • zaposlitev pripravnikov in študentov v Nemčiji
 • seznanitvi s pogoji poslovanja podjetij v Nemčiji (nemški obrtniški pravilnik, zakon o napotitvi delavcev, pravica bivanja v Nemčji, davčna ureditev).

Cilj projekta je pridobitev znanj in izkušenj delegacije strokovnih delavcev pri organiziciji, ki deluje v sklopu dualnega sistema, njihovih oraganizacijskih značilnosti in nalog, njihova vloga v dualnem sistemu poklicnega izobraževanja, pridobitev znanj glede pogojev zaposlitve kadrov z zaključenim poklicnim izobraževanjem, zaposlovanja pripravnikov in študentov ter pogojev poslovanja podjetij v Nemčiji.

Enotedenska mobilnost bo izvedena v mesecu oktobru 2013 pri partnerski organizaciji Obrtni zbornici za Munchen in Zgornjo Bavarsko.

2. STROKOVNI IN OSEBNOSTNI RAZVOJ – Lenoardo da Vinci PLM (osebe na trgu dela)

Namen projekta je mobilnost dveh gostincev, mojstrov kulinarike, izbranih na podlagi razpisa iz vrst članstva OOZ Sežana. Udeleženca se bosta usposabljala v priznani francoski restavraciji La Roseraie v Montbrisonu, kjer so poznani po pripravi tipičnih regionalnih francoskih jedeh (pateji, pite, moussi, pripravi rac, gosi, uporabi tipičnega sira Le Forrm v kulinariki, spajanje vina s hrano). Pridobljeno znanje in izkušnje bosta udeleženca uporabila pri svojem delu ter prenašala dobre prakse naostale gostince. Ideje francoske kuhinje bosta uporabila pri nadaljnjih kuharskih tekmovanjih.

Glavni cilj predlaganega projekta:

 • teroretično in praktično usposabljanje na področju regionalne francoske kuhinje
 • usposabljanje in seznanitev s segmenti francoske kuhinje in njihova uporaba v slovensko kulinarično ponubo.

Mobilnost udeležencev bo izvedena v mesecu oktobru 2013.


Jaz tebi!
To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.