Obvestilo o uporabi piškotkov na spletnih straneh OOZ Sežana.

To obvestilo je podano v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), ki ureja pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali dostop do podatkov, shranjenih na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Kaj je »piškotek«?

Spletne strani, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo storitev uporabljajo tako imenovane piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletne strani prenesejo na vaš računalnik ali mobilno napravo.

Piškotki običajno vsebujejo ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek; življenjsko dobo piškotka in vrednost, ki je običajno neko naključno generirano edinstveno število.

Piškotki na spletni strani www.unicreditbank.si skrbijo za boljšo uporabniško izkušnjo in vam omogočajo uporabo spletne strani ter funkcionalnosti na strani ter zbirajo agregirane informacije o uporabi naše spletne strani. Piškotki sami po sebi ne omogočajo vaše identifikacije in samo z njimi ni mogoče ugotoviti kdo konkretno ste.

Spletne podstrani UniCredit Banka Slovenija d.d. uporabljajo različne vrste piškotkov, ki so navedeni na spodnjem seznamu piškotkov. S strinjanjem z določeno vrsto piškotka soglašate z namestitvijo te vrste piškotka na vse podstrani UniCredit Banka Slovenija d.d. S preklicem strinjanja soglasje za namestitev določenega tipa piškotkov odvzamete za vse podstrani.

Če so piškotki onemogočeni, nekatere funkcije ne bodo delovale pravilno in popolna funkcionalnost spletnih strani ni več na voljo.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo

Nujni piškotki potrebni za delovanje spletne strani
Lastni analitični piškotki in drugi lastni analitični piškotki
Piškotki tretjih ponudnikov
Oglaševalski piškotki

Načini nameščanja piškotkov na naši spletni strani

Nameščanje nujnih piškotkov

Nujne piškotke naša spletna stran na vašo napravo namešča ob vsakem obisku in jih ni mogoče zavrniti. Brez teh piškotkov stran ne bo pravilno delovala, hkrati pa ne služijo nobeni obliki spremljanja vaših aktivnosti na naši spletni strani, zato ne spadajo med invazivne piškotke.

Nameščanje osnovnih lastnih analitičnih piškotkov

Naši lastni analitični piškotki se na vašo napravo namestijo takoj, ko prispete na našo spletno stran, in se nameščajo vedno, razen v primeru, da v nastavitvah nameščanja piškotkov izberete možnost »Se ne strinjam«. Lastni analitični piškotki ne zbirajo podatkov, ki bi omogočali vašo identifikacijo. Varovanje vaše zasebnosti zagotavljamo s kodiranjem vašega IP naslova, tako da vaše naprave na podlagi zbranih podatkov ni mogoče izslediti. Prav tako podatkov zbranih prek naših lastnih analitičnih piškotkov ne delimo s tretjimi osebami.

Nameščanje drugih lastnih analitičnih piškotkov

Drugi lastni analitični piškotki se na vašo napravo nameščajo le, kadar to izrecno dovolite z izbiro možnosti »Strinjam se« v nastavitvah nameščanja piškotkov na naši spletni strani. Drugi lastni analitični piškotki skrbijo za delovanje nekaterih funkcionalnosti na naši spletni strani in za analizo vaše uporabe teh funkcionalnosti. Podatki zbrani prek teh piškotkov so na voljo le podjetju UniCredit Bank Slovenija d.d.

Nameščanje piškotkov tretjih ponudnikov

Piškotki tretjih oseb se nameščajo le, kadar to izrecno dovolite z izbiro možnosti »Strinjam se« v nastavitvah nameščanja piškotkov na naši spletni strani. V okviru piškotkov tretjih oseb ponujamo še boljšo uporabniško izkušnjo, deljenje vsebin skozi različna socialna omrežja kot tudi prilagajanje ponudbe glede na vaše želje in potrebe zbrane skozi predhodno brskanje po spletu. Podatki zbrani prek teh piškotkov so na voljo podjetju UniCredit Bank Slovenija d.d. in ponudnikom storitev.

Nameščanje oglaševalskih piškotkov

Oglaševalski piškotki se bodo na vašo napravo nameščali takoj, ko prispete na našo spletno stran in se nameščajo vedno, razen v primeru, da v nastavitvah nameščanja piškotkov izberete možnost »Se ne strinjam«. Kljub temu, da se na vašo napravo nameščajo pa podatki, ki jih izberejo ne bodo uporabljeni, razen v primeru, da izberete možnost »Strinjam se« in nam tako dovolite oglaševanje s pomočjo podatkov, ki jih ti piškotki zberejo.

Nastavitve piškotkov v vašem brskalniku

Uporabniku je omogočeno, da sprejme ali zavrne vse piškotke na obiskanih spletnih straneh, pri čemer je treba upoštevati, da večina brskalnikov samodejno sprejema piškotke oziroma, da njihovo uporabo blokira tako, da spremeni nastavitve v svojem internetnem brskalniku. Nameščanje piškotkov na vašo napravo lahko nadzirate tudi s pomočjo nastavitev v vašem brskalniku. Piškotke, ki so bili nameščeni na naši spletni strani in so v upravljanju drugih ne moremo pobrisati oz. to lahko storite sami v nastavitvah vašega brskalnika.

Če so piškotki onemogočeni, nekatere funkcije in popolna funkcionalnost spletnih strani ni več na voljo oziroma ne bodo delovale pravilno.

Več o piškotkih si lahko preberete na www.allaboutcookies.org.

Na spodnjih povezavah si lahko preberete navodila za nadzor nad piškotki prek nastavitev brskalnika:


Jaz tebi!
To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.