IZJAVE ČLANOV

adrijan_masten

Mojstrsko naj bo narejeno – izpeljano!

FACTUM EST FABRE

Adrijan Masten
Mojster strojnih inštalacij
Strojne in plinske inštalacije  Tomačevica 1, Komen

“Obrtno-podjetniška zbornica je zame ustanova, katere preprosto moraš biti član, če ti obrtništvo in cehovstvo nekaj pomeni. Od njih pa pričakujem vse informacije o spremembi zakonodaje, izobraževanja po ugodnih cenah  ter raznorazne pomembne informacije za obrt in podjetništvo. Ko sem to potreboval, sem pri njih tudi dobil. Iz moje izkušnje povedano, je potrebno pravočasno vprašati in ne zadnjo sekundo, kot smo navajeni. Opravil sem tudi mojstrski izpit, ker čutim nekaj do mojstrstva in obrtništva. Izpit za sodnega izvedenca in cenilca pa je nadaljevanje izobraževanja pri Obrtno – podjetniški zbornici, v katerega sem se sam tudi vključil.  OOZ Sežana je ustanova, kjer se vse zgoraj navedeno začne. Ostal bom član obrtno-podjetniške zbornice, ker obrtniki-podjetniki moramo biti nekako povezani. Strinjam pa se, da so določene spremembe nujne. Ostanimo skupaj, sodelujmo, s članstvom v obrtno – podjetniški zbornici lahko dobimo bistveno več, kot damo. Seveda, če vzamemo ponujeno in sodelujemo s predlogi in željami. V slogi je moč, to obrtništvo potrebuje.”

slika Križman

Dušan Križman
Gostilna pri Križmanu 
Tublje pri Hrpeljah 24,  Kozina
 
»V vseh teh letih delovanja v gostinski dejavnosti sem na Območno obrtno-podjetniško zbornico Sežana gledal kot na svoj dom. Na zbornici sem bil vedno deležen pomoči, in sicer v obliki nasvetov in konkretnih rešitev pri problemih in vprašanjih, s katerimi sem se pri poslovanju srečal. V zadnjih letih z zbornico sodelujemo na organiziranih promocijskih srečanjih, sejmih  in predstavitvah, kar pomembno prispeva k dvigu prepoznavnosti gostinske dejavnosti in samega teritorija. Mlajšim generacijam – obrtnikom in podjetnikom bi svetoval naj ostanejo združeni, naj se povezujejo in ohranjajo zbornično podporno okolje.«
 
NevenkaDevčič
Nevenka Devčič
kozmetičarka
Estetsko medicinski center Lara
Kosovelova ulica 4b,  Sežana
 

Mnenja sem, da je vključenost v stanovsko organizacijo, kot je Obrtna zbornica, velikega pomena. V Obrtni zbornici Sežana nas obveščajo o aktualnostih s področja posameznih sekcij, informirajo o izobraževanjih, kongresih, sejmih, seminarjih, pa tudi organizirajo zanimiva predavanja, ob tem pa poskrbijo za ugodnejše cene izobraževanja za svoje člane. Seveda, pa nam, iz izkušenj povedano, na OOZ Sežana stojijo vedno ob strani za kakršnakoli vprašanja s področja zakonodaje, nam svetujejo in nudijo ustrezne informacije. Lahko povem, da OOZ Sežana  popolnoma izpolnjuje moja pričakovanja in sem z njihovim delom zelo zadovoljna.”

DSC_0044

Simo Komel
Gostilna Kraljestvo pršuta
Kobjeglava 63a, Štanjel
 
Zakaj biti član? Preprosto zaradi veliko ugodnosti. Lažji dostop do tržišča. Lažja promocija izven meja. Poceni delavnice in še bi lahko našteval. Vsekakor pa smatram, da “skupaj zmoremo več”.  
 
 
 
Sandi
Čevnja Sandi s.p. Kamnoseštvo in restavratorstvo

Partizanska cesta 73c, Sežana

”Že veliko let sem član Obrtne zbornice. Menim, da ima lahko vsak, ki je član veliko koristi od zbornice. Tudi sam lahko priznam, da veliko stvari ne pokoristim, so mi bili pa v veliko pomoč v zadnjem času, ko sem potreboval pomoč za pridobivanje dovoljenj za delo v tujini. Sam bi potreboval veliko več časa za pridobitev vseh informacij, tako pa sem vse odgovore prejel takoj. Res so se izkazali in mi vse povedali, celo pripravili, tako da sam nisem naredil skoraj nič. Punce so res super, vzamejo si čas. Tako veš, da nisi sam. Sam lahko rečem, da so ena velika baza podatkov, informacij, ki jih vsak obrtnik potrebuje.“

 
Urška KrulejMITOM, Gostinstvo in turizem, d.o.o. (Urška Krulej, direktorica)
Križ 263, Sežana
 
“Smo podjetje, ki se že 10 let ukvarja z gostinsko mrežo lokalov, ki so povečini pozicionirani v trgovskih centrih po Sloveniji. Naša prepoznavnost se odraža na kvalitetni ponudbi izdelkov, med katerimi je na prvem mestu kava. Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana nam je pri svojem poslovanju dober poslovni partner. Koristili smo že storitve priprave investicijskega načrta za potrebe širitve dejavnosti, koristimo tudi ugodnejše pogoje za najem prostorov, poslužujemo pa se tudi ostalih storitev zbornice, s katerimi smo zelo zadovoljni.“
 
 
TjašaAtelje TJAŠA, Tjaša Škapin s.p.
Pod Videžem 1, Kozina
 
“Biti ali ne biti član obrtne zbornice je sigurno stvar posameznika. Jaz z veseljem povem, da sem ponosna na to da sem član, da je tam ekipa krasnih ljudi, ki jim je mar. In to je zame ogromno, da veš, da v vsem kar prinaša delo obrtnika z seboj nisi popolnoma sam. Ker je včasih lepa beseda vse. Veliko mi pomagajo pri promociji.“
 
 

STUDIO MATEVLJIČ, računovodske in poslovne storitve ter davčno svetovanje d.o.o. (Vesna Matevljič, direktorica)
Kolodvorska ulica 3a, Divača
“V družinskem podjetju Studio Matevljič d.o.o. že 25 let podpiramo rast naših strank z zagotavljanjem naprednih računovodskih storitev in davčnega svetovanja. Konstantne zakonodajne spremembe od nas zahtevajo stalno izobraževanje, seminarji OOZ Sežana pa so z veliko poudarka na praktičnih primerih izjemno kvalitetno izvedeni, zato se jih udeležimo kar nekajkrat letno. Poleg tega so nam prijazne zaposlene in svetovalci v Zbornici vedno na voljo za strokovna pojasnila, kar nam zelo olajša delo. Tudi mnogi naši klienti so člani zbornice in se velikokrat poslužujejo storitev in ugodnosti, ki jih članstvu nudi.”

GRADBENA trgovina z gradbenim materialom d.o.o. Sežana (Pavel Žerjal, direktor)

Cesta na Lenivec 30, Sežana 

“Podjetje Gradbena d.o.o. Sežana je bilo ustanovljeno leta 2010, ukvarjamo se s prodajo gradbenega materiala. Obrtni zbornici smo se pridružili 2014. Čutili smo, da sami ne uspemo slediti vsem zahtevam in spremembam v zakonodaji. Sedaj se pogosto udeležujemo seminarjev, ki jih zbornica organizira, poleg tega smo kot člani deležni raznih ugodnosti in popustov na različnih področjih; zdravniški pregledi, pregledi gasilne opreme, usposabljanja, računovodsko in pravno svetovanje…”


Jaz tebi!
To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.