Vpis v register čezmejnih prevoznikov odpadkov v Italiji

Od 25.12.2010 v Italiji velja nov pravilnik o prevozih odpadnih materialov, ki med drugim zahteva tudi obvezen vpis v njihov register prevoznikov odpadnih materialovPravilnik velja za vse, ki opravljajo mednarodni prevoz odpadnih snovi. V začetku leta 2013 je bila sprejeta dopolnitev odredbe za mednarodni prevoz odpadkov. Ta določa, da morajo tuji prevozniki odpadkov imeti v Italiji poslovni naslov, običajno je to poslovni subjekt, ki je italijanski davčni zavezanec in ima sedež ali podružnico v pokrajini, kjer je pristojni urad za oddajo vlog za prevoz odpadkov (za urad v Trstu, mora biti sedež predstavnika v Furlaniji Julijski krajini).

Od 16. julija 2014 se vloge vlagajo tudi elektronsko preko portala AGEST.

Zainteresirani za pridobitev tega poslovnega naslova dobite dokumentacijo (pogodba in prijava poslovnega naslova) na OOZ Sežana, kjer vam lahko v celoti uredimo vpis v register in uredimo poslovni naslov.

Kontakt: Petra Weber, 05 73 00 060, petra.weber@ozs.si

 


Jaz tebi!
To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.