Erasmus +/Strateška partnerstva/Strategic Partnership: Projekt EARN/Project EARN

skupniErazmus+O projektu:

About the project:

Aktivnosti – vabila:

Activities – invitations:

Izvedene aktivnosti:

The implemented activities:

  1. Priročnik novega modela PUD in dobrih praks

Aktivnosti za pripravo priročnika novega modela PUD in drobrih praks 

  1. Nov model praktičnega izobraževanja PUD za poklic kamnoseka

      Aktivnosti za oblikovanje novega modela PUD za poklic kamnoseka 

Promocija projekta:

1. Članki

2. Dogodki

Partnerji/Partners:

Slovenija/Slovenia:

Hrvaška/Croatia:

Italija/Italy:

Rezultati/Results:

OOZ Sežana je v okviru projekta EARN, skupaj s še šestimi partnerji iz Slovenije, Hrvaške in Italije, oblikovala nov model praktičnega usposabljanja in Priročnik za praktično izobraževanje na področju kamnoseštva. 

Posebna pozornost v okviru projekta je bila namenjena krepitvi vpliva delodajalcev na izvajanje praktičnega usposabljanja za poklic kamnoseka, prvemu stiku med delodajalcem in dijakom, načinu praktičnega usposabljanja in oblikovanju novega modela praktičnega usposabljanja. Ugotavljamo namreč, da se odnos med dijakom, delodajalcem in šolo lahko okrepi in izboljša na zelo preprost način, ki ne potrebuje nobenih posebnih organizacijskih sprememb, le nekoliko drugačen način dela in sodelovanja.

Cilj pravočasnega povezovanja med delodajalcem in šolo je zagotoviti, da temeljna znanja poklica, ki jih dijak dobi pri strokovno teoretičnih in praktičnih predmetih povežemo z deli, ki jih bo dijak opravljal pri delodajalcu. S tem povečamo odzivnost dijaka na realno delovno okolje, delodajalcu pa damo možnost, da izrazi prioritete pri osvajanju temeljnih vsebin praktičnega pouka.

Priročniki/Manuals:

MANUAL ENGLISH

MANUALE ITALIANO

PRIRUČNIK HRVATSKI

Dokumenti/Documents:

New ways of working – EARN Model

Fotografije/Photos:

Earn zaključna konferenca – Trst, 28.06.2018


Jaz tebi!
To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.