Čezmejno opravljanje storitev v državah EU

Vedno več slovenskih podjetij se odloča za opravljanje storitev v drugih državah članicah EU. Čezmejno opravljanje storitev je kljub prostemu pretoku storitev še vedno administrativno zelo zahtevno. Od od slovenskih podjetij, ki občasno opravljajo storitve v drugi državi, se zahteva, da upoštevajo vso zakonodaje države, v kateri opravljajo storitve. Podjetjem svetujemo, da se pred pričetkom opravljanja storitev v drugi državi članici EU pravočasno pozanimajo, kakšne so obveznosti in pogoji. Podjetje mora predhodno preveriti v posamezni državi, kjer bo opravljalo storitev, ali gre za regulirano dejavnost, v tem primeru mora predhodno zaprositi za priznavanje kvalifikacije oziroma za potrebne predhodne postopke, ki so od države do države različni.

Članom nudimo brezplačno osnovno svetovanje za opravljanje storitev v Italiji in prvo svetovanje pri poslovnem partnerju v Italiji.

Kontakt: Petra Weber, 05 73 00 060, petra.weber@ozs.si


Jaz tebi!
To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.