
OOZ Sežana organizira izobraževanje iz higiene živil, novosti na področju zakonodaje področja živil in označevanja alergenov v prehrani.
Usposabljanje HACCP bo potekalo v torek, 27. maja 2025, s pričetkom ob 9.30. na OOZ Sežana. Traja predvidoma 3 šolske ure.
Usposabljanje HACCP bo potekalo v torek, 27. maja 2025, s pričetkom ob 9.30. na OOZ Sežana. Traja predvidoma 3 šolske ure.
KOTIZACIJA na udeleženca, ki vključuje udeležbo na posvetu in gradivo znaša 80,00 EUR (+ DDV).
Za člane Območno obrtno-podjetniških zbornic in njihove zaposlene znaša 60,00 EUR (+ DDV); za člane Območno obrtno-podjetniške zbornice Sežana s poravnano članarino znaša cena 40,00 EUR (+ DDV). Po članski ceni (40,00 EUR) lahko član prijavi 1 osebo, vsako nadaljnjo osebo pa po ceni 50,00 EUR + DDV.
Za člane Območno obrtno-podjetniških zbornic in njihove zaposlene znaša 60,00 EUR (+ DDV); za člane Območno obrtno-podjetniške zbornice Sežana s poravnano članarino znaša cena 40,00 EUR (+ DDV). Po članski ceni (40,00 EUR) lahko član prijavi 1 osebo, vsako nadaljnjo osebo pa po ceni 50,00 EUR + DDV.
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Prosimo vas, da nas o udeležbi na izobraževanju obvestite do 23. 05. 2025. Kontaktna oseba za prijave in ostalo je Edvard Čuk, telefon: 05 620 28 52 / E-mail: edo.cuk@ozs.si
VSEBINA: V skladu z zahtevo Uredbe ES o higieni živil (852/2004) mora nosilec živilske dejavnosti zagotoviti, da so njihovi zaposleni usposobljeni o higieni skladno z zahtevnostjo svojih del in da so odgovorne osebe primerno usposobljene za uporabo načel sistema HACCP.
Usposabljanja v okviru HACCP sistema:
Predstavili bomo celosten pregled nad načeli HACCP sistema in dejavniki tveganja pri proizvodnji in prometu z živili ter predstavili zavezo zaposlenih k kulturi varnosti hrane.
Da HACCP sistem lahko funkcionira in je učinkovit, je potrebno v gostinski dejavnosti imeti urejene tudi spremljajoče higienske programe.
Preko praktičnih primerov bomo predstavili zahtevane spremljajoče higienske programe in vpeljavo HACCP sistema v prakso.
Predstavili bomo celosten pregled nad načeli HACCP sistema in dejavniki tveganja pri proizvodnji in prometu z živili ter predstavili zavezo zaposlenih k kulturi varnosti hrane.
Da HACCP sistem lahko funkcionira in je učinkovit, je potrebno v gostinski dejavnosti imeti urejene tudi spremljajoče higienske programe.
Preko praktičnih primerov bomo predstavili zahtevane spremljajoče higienske programe in vpeljavo HACCP sistema v prakso.
Izobraževanje izvajamo v okviru Programa za pospeševanje malega gospodarstva Občine Sežana, Divača, Hrpelje – Kozina in Komen.
